• 0.jpg
  • 1.jpg
  • 3 (2).jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg
  • 10.jpg
  • 11.jpg
  • 12.jpg
  • Donderwolken in de herfst gemaakt vanuit de tuin.jpg
  • Flag.jpg
  • Herfst 2013 gemaakt vanuit de tuin noordwaarts.jpg
  • Hersfstkleuren westzijde Edslanmeer gemaakt vanuit de tuin.jpg
  • IMG_3015.jpg
  • IMG_3024.jpg
  • IMG_3029.jpg
  • IMG_4171.jpg
  • int1.jpg
  • int2.jpg
  • int3.jpg

Älgkorveriet

Sedan hösten 2013 tillverkar vi torkad korv av älgkött. För att få kött åker vi under årliga jaktperioden till ett älgslakteri där vi själva väljer älgen vars kött vi vill ha. Vi använder framförallt älgkött och blandar detta med lite ryggskinka från en lokalt frigående gris. Vildkött är vanligtvis alldeles för torrt för att bearbeta utan lite fett. Förutom torkning av korv kan vi även röka korven på alträ i vår Bradley rökugn. I september 2014 vann vi tävlingen “Matverk 2015” ( en provinsiell förrunda till den större nationella finalen) med den torkade korven. Juryrapporten sade” en ytterst smakfull, ny och spännande produkt av två nya entusiastiska värdshusägare med vackra framtidsmöjligheter. Emellertid är våra torkade korvar till salu i en liten delikatessaffär i omgivningen. På hösten finns vi på marknader för säljande affärsmän och så skickar vi våra korvar till Holland.  

Till grupper som är intresserade av vildkött, korv och rökning finns det möjligheter att boka en workshop helg med Meneer Wateetons ( Holländsk korv och rökspecialist). Vi fyller helgen med besök på ett älgslakteri, fällningen av ett rådjur och bearbetning av köttet, tillverkning av älgpaté, rökningen av älgkött, vi tillverkar korv och röker denna samt njuter av en svensk “whiskeytasting”.

 

Fotogalerij